Hírek – Bánkitó Fesztivál 2019

Szövegírót keres az ország legnagyobb kisfesztiválja!

Hello world!

Welcome to Marom Sites. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

A savköpők éjszakája – itt a Compó Aréna szombati programja!

Tudnivalók, mielőtt elindulsz Bánkra!

Két nap múlva startol a Bánkitó, Magyarország legnagyobb kisfesztiválja! Ebben az e-mailben most leírunk minden olyan információt, amit fontos, hogy észben tarts, meg néhány olyat is, amit kevésbé, de azért jó, ha ott motoszkál a fejedben. 

Segíts Bánk községnek egy rövid kérdőívvel!

Szeretnék felfrissíteni a falu vendéglátását, ezért e kérdőív segítségével kérnek visszajelzést a náluk nyaralóktól, az ide utazó vendégektől és az itt lakóktól. A kérdőív kitöltése néhány percet vesz csak igénybe.

Protected:

There is no excerpt because this is a protected post.

Teljes a Bánkitó programja!

Ha a Bánkitón az összes civil-kulturális, közéleti programot, színházi előadást és koncertet egymás után pakolnánk és te mindegyiket megnéznéd egyesével, akkor a Bánkitó 26 napig tartana (!)

De a Bánkitó 4 napig tart, mi pedig a nyár legforróbb hetén várunk téged a Bánki-tó hűs habjai mellé, hogy együtt elmélkedjünk fontos társadalmi kérdésekről, a Tószínpadtól a titkos erdei helyszínekig barangolva hallgassuk a kedvenc zenekarainkat és djinket, esténként pedig a legmenőbb kortárs színházi előadások után vitázzunk a Kisréten.

Ha a színház egy buborék, akkor tűvel megyünk neki

Az idei témát követve 2019-ben a Bánkitó Színházi Fesztivál fókuszában is a társadalmi buborékok állnak majd. A programban megtalálható a fiatal színházalkotó generáció jelentős része, a személyes történetektől a tágabb fókuszú, társadalmi perspektívából pásztázó előadásokig. Széles a paletta, a Bánkitó színházi részlegének előadásai a legváltozatosabb módokon pukkasztják majd a buborékokat. 

Civil kultúratudomány és egy kis mozi – itt a teljes program!

A civil-kult program idén tematikus blokkokba szerveződik. Lesz szó például a jogállamiságról és az emberi jogok védelméről többek közt az Amnesty, a TASZ és az Önállóan lakni – közösségben élni programjain, LMBTQ+ témákról a Budapest Pride és az Aszexuális Közösség szervezésében, és tudományos kérdéseket is lehet majd boncolgatni a Szájensz Szeánsz blokkban. Emellett idén megnyitja kaput a Bánkitó MOZI, ahol a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál és a Malter Filmfesztivál jóvoltából minden nap nézhettek majd dokumentum- és rövidfilmeket.

Itt a teljes Bánkitó Fesztivál térkép!

Gyakran még mi is eltévedünk a Bánki rengetegben, ezért összedobtunk nektek egy könnyen használható online térképet. Itt megtaláljátok az összes színpadot, nappali programhelyszínt, sőt még az olyan, stratégiailag fontos tájékozódási pontok is fellelhetők, mint a híres Bánki Fagyizó.

Családbarát Napijegyek™ Családosoknak

A Bánkitó idén mégcsaládbarátabbá válik! Az eddigi években is nagyon sokan jöttetek gyerekekkel 1 hónapos kortól egészen 18 évesig (a gyermekkor hivatalos vége!), idéntől pedig már hivatalos Családbarát Napijeggyel™ is készültünk a maximális fesztiválélményért a lurkókkal! Ha úgyis kihagyod az esti bulit, mert a Tószínpad zárásával az egész család aludni indul, az új családbarát napijeggyel már nem kell kifizetni a kihagyott tábori szórakozást. 7500 forintért a Táboron kívül a Bánkitó összes programján részt vehetsz, ami az összes civil és kulturális program, workshop, filmvetítés, színházi előadás és az összes koncert a Tószínpadon! És persze a gyerekprogramok, amikből idén is sok-sok-sok lesz minden korosztálynak.